Glasbena slovensko-francoska izmenjava – Lille 2024

Učenci naše šole, ki so člani Mladinskega pihalnega orkestra Bled, se od 12. do 17. februarja mudijo na izmenjavi v Franciji.

V torek popoldan jih je sprejela turistična pisarna Seclin Mélantois. V partnerstvu s CMEM iz Seclina so lahko odkrili kolegijsko cerkev Saint-Piat, njegovo kripto in karilon – prav poseben inštrument. Gre za klaviaturo ,ki je vezana na 42 zvonov. 

V sredo dopoldan so naši učenci vadili skupaj s malim francoskim zborčkom, ki se je naučil pesmico Moj očka ima konjička dva v slovenščini. Po vaji so jim francoski prijatelji pripravili presenečenje v jedilnici, kjer so imeli kosilo. Jedilnico so okrasili s slovenskimi napisi in zastavami.

Zvečer so v Seclinu imeli prvi koncert, kjer so združili moči z učenci glasbene šole Commune de Seclin. Njihovi najmlajši učenci so zapeli pesmico Moj očka ima konjička dva v slovenščini, naši učenci pa so jih spremljali na inštrumentih. Mladinski pihalni orkester Bled je lepo predstavil Bled in Slovenijo.

Člani odprave so pred dvorano, kjer je potekal koncert pripravili tudi propagandno stojnico Bleda.

V četrtek je bil na sporedu prost dan, ki so ga naši otroci izkoristili za obisk nakupovalnega centra in nogometnega stadiona.

francija-2024-sponzorji