Organizacija

1 ZAPOSLENI

zaposleni-do-re-mi

1.1 Vodstvo

1.2 Strokovni kader

grega-biteznik

Je diplomiral iz filozofije pri prof. Kreftu.

V Celovcu je na konservatoriju študiral klasično kitaro pri prof. Weinhandlu.

Kljub dolgoletnim izkušnjam iz poučevanja je še vedno dejaven na umetniškem področju.

Že od malih nog igra in ustvarja v komornih skupinah. Poseben izziv in veselje mu pomeni igranje v kitarskem kvartetu. Z delom v ansamblu želi obogatiti kitarski repertoar in pripeljati v slovenski prostor čim več lepe in zanimive kitarske glasbe.

robert-bone

Robert Bone je študij klarineta končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poleg Glasbenega centra Doremi klarinet poučuje še v Glasbeni šoli Tržič. Igra še v različnih glasbenih sestavih, obožuje pa ljudske inštrumente.

ziga-janezic

Žiga Janežič kitaro uči že od 18. leta. Obožuje vse vrste žanrov in stilov igranja na kitaro, zato že od malih nog igra tako klasično kot tudi akustično in električno kitaro. Rad muzicira z drugimi glasbeniki in je član več skupin.

eva-jensterle

Eva Jensterle je flavtistka, učiteljica flavte, ter certificirana BREATHE™ inštruktorica dihalnih tehnik. Diplomski in podiplomski študij flavte je zaključila v Hamburgu, na Hochschule für Musik und Theater Hamburg, v razredu prof. Hansa-Uda Heinzmanna. Bila je tudi na enoletni izmenjavi na MDW na Dunaju v razredu prof. Georga Schmeiserja. 

Po zaključenem študiju se je vrnila v Slovenijo, ter pričela poučevati. Pri učenju je zelo rada kreativna in išče nove motivacijske pristope. Tako je za učence nižjih glasbenih šol ustvarila plakat “50 ur z mojim inštrumentom”, ter knjižico “Moj glasbeni svet”, v kateri združi vsa svoja znanja na področju glasbe, psihologije, dihalnih tehnik, ter joge. 

Poleg učenja pa sodeluje na koncertih v različnih komornih sestavih, ter sodeluje pri organizaciji koncertov v Bohinju.

neza-kavcic

Je študentka glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Svojo glasbeno pot je začela v Glasbenem centru DO RE MI, kjer se je učila igranja na klavir in flavto. Kot učenka flavte je z mednarodnim orkestrom 100 mladih imela priložnost koncertirati v več evropskih mestih. Je tudi navdušena zborovska pevka, kalila se je v otroškem in mladinskem zboru GC DO RE MI pod vodstvom Primoža Kerštanja. Kasneje je bila članica Mešanega pevskega zbora Vox Carniola pod vodstvom Stevena Loya, trenutno je članica Dekliškega pevskega zbora Akademije za glasbo v Ljubljani.

Z letošnjim šolskim letom se tudi sama preizkuša v dirigentski vlogi kot zborovodkinja Mladinskega pevskega zbora DO RE MI. Za veselje sodeluje še pri različnih glasbenih projektih; je članica Gorenjskega projektnega zbora pod vodstvom Eve Jelenc Drozg, v letu 2022 je kot pevka sodelovala s projektnim bandom TheStovnik, s katerim je posnela na novo napisane aranžmaje petih pesmi Karla Destovnika-Kajuha.

primoz-kerstanj

Primož Kerštanj dirigent, pianist in Willems učitelj. Prepoznavno ime na slovenski in svetovni zborovski sceni. Član mednarodnih žirij na zborovskih tekmovanjih. V glasbenem centru DOREMI poučuje klavir in solfeggio ter vodi Otroški pevski zbor in Vokalno skupino DOREMI.

Dve leti je tudi ravnatelj Glasbenega centra DOREMI. Vodi tudi ženski pevski zbor Carmen manet iz Kranja, ki je med drugim zmagal tudi na 1. evrovizijskem tekmovanju zborov. V svoji karieri je vodil več zborov in prejel z njimi vrsto najvišjih priznanj na tekmovanjih v Sloveniji in po svetu.

tomaz-malej

Tomaž Malej, rojen na Jesenicah, je študij viole zaključil leta 2005 na Akademiji za glasbo v Ljubljani in nadaljeval z magistrskim študijem v Gradcu.

Od leta 2008 je namestnik vodje viol v Orkestru Slovenske filharmonije. Je član Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije. Redno sodeluje z orkestrom SNG Opere Ljubljana.

Veselje do poučevanja udejanja na Glasbenem centru DO RE MI.

franco-paez

Franco Ezequiel Páez je argentinski pianist, zborovski dirigent in skladatelj. Univerzitetni študij je zaključil v Mendozi v Argentini. Leta 2016 je bil kot tenorist izbran v Svetovni mladinski pevski zbor, kjer je spoznal svojo ženo, s katero trenutno živi v Sloveniji.

Poleg tega, da poučuje klavir, deluje kot pianist, aranžer in skladatelj. Njegov svet zvoka ni omejen na klasično glasbo, ampak se širi tudi na cerkveno in popularno glasbo ter jazz.

nusa-piber

Profesorica glasbe in Willems učiteljica je Glasbeni center DO RE MI ustanovila leta 2008 v želji po izvajanju drugačnih pedagoških pristopov. Poučevala je v različnih šolskih sistemih v OŠ, GŠ in OŠPP, vodenje Willemsove glasbene šole pa ji pomeni izziv in odgovornost.

Na področju glasbe in avtizma se strokovno izpopolnjuje že petnajst let in je na podlagi znanj in izkušenj razvila svoj edinstven pristop skozi glasbo, ki otroku omogoča kvaliteten celostni razvoj.

Za svoje delo na področju avtizma je na Svetovnem festivalu o avtizmu leta 2017 prejela Prvo nagrado med nominiranimi učitelji iz celega sveta in postala Ambasadorka zagovorništva pravic do enakih možnosti za otroke z avtizmom.

gregor-plamberger

Ljubitelj hitre in agresivne glasbe. Tolkala je začel igrati z osmimi leti, pri svojem očetu. Šolanje je nadaljeval na Umetniški gimnaziji Velenje pri profesorju Tomažu Lojenu in Akademiji za glasbo v razredu profesorja Borisa Šurbka kjer je leta 2017 tudi magistriral.

Kot bobnar se udejstvuje v več rokerskih in metalskih skupinah, s katerimi je imel priložnost igrati v Sloveniji in izven njenih meja. V dopoldanskih urah, če seveda ne spi, skupaj z Marto Zore in Gojmirjem Lešnjakom – Gojcem po osnovnih šolah predstavlja pestrost glasbe. Pogosto se ga najde tudi v studiu, kjer snema bobne in tolkala za različne zasedbe.  

monika-sekej

Monika je svojo glasbeno pot začela s klavirjem, pri sedmih letih v rodnem mestu Zaječar (Srbija), pri profesorici Aneti Alković. Kasneje se je v mestni župniji učila igranja na harmonijumu in je več let spremljala cerkveni zbor.

Trenutno zaključuje dodiplomski študij glasbene pedagogike na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Redno se udeležuje strokovnih seminarjev (Jelena Martinović Bogojević, Sabina Vidulin, Biljana Simeonović,…) in znanstvenih simpozijev.

Svojo pedagoško pot in željo po predajanju znanja najmlajšim je začela najprej s privatnimi urami klavirja, kmalu zatem pa je začela poučevati v Glasbenem centru DO RE MI.

Hkrati se usposablja za Willems učitelja na Glasbenem Centru Edgar Willems, kjer tudi opravlja prakso.

tadej-sepec

Profesor magister saksofona Tadej Šepec je leta 2017 zaključil glasbeni študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Tekom študija se je spoznal z Willemsovo metodo glasbene pedagogike ter začel poučevati saksofon na Glasbenem centru DO RE MI.

Prejel je študentsko Prešernovo nagrado Akademije za glasbo, sodeloval z Big Bandom in Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, je ustanovitelj nekdanje glasbene skupine Pijammies, sedaj pa se, poleg poučevanja, v glasbi posveča predvsem produkciji.

luka-zapusek

Luka Zapušek je svoje glasbeno izobraževanje pričel v Glasbeni šoli Fran Korun Koželjski Velenje, kjer je zaključil nižjo glasbeno šolo iz trobente pri prof. Damirju Tkavcu. Kasneje je svoje izobraževanje nadaljeval na instrumentu evfonij (bariton) in uspešno zaključil srednjo šolo v razredu prof. Mitje Škorjanca. Po končani srednji šoli se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani, kjer je zaključil dodiplomski študij v razredu prof. Nejca Merca.

Trenutno zaključuje svoj magistrski študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani.
Tekom glasbenega izobraževanja je svoje znanje izpopolnjeval tudi pri drugih mednarodno priznanih profesorjih (Steven Mead, Thomas Rüdi, Roland Szentpali, Georg Pranger in drugi).

Poleg solističnega igranja, že več kot 10 let igra v pihalnem orkestru in različnih komornih zasedbah, tako v klasični, kot tudi popularni glasbi.
Na glasbeni šoli poučuje trobila in vodi pihalni orkester.

Vse, ki se želijo naučiti igrati na razna trobila lepo vabim k vpisu, bodisi popolne začetnike, kot tudi tiste, ki si želijo svoje znanje nadgraditi.

katja-zupan

Katja Zupan poučuje glasbeno uvajanje.

Po izobrazbi je glasbeni pedagog. Poleg poučevanja v glasbenem centru DO RE MI, glasbo poučuje tudi v srednji šoli Jesenice, smer predšolska vzgoja.

Poučevanje najmlajših ji predstavlja veliko zadovoljstvo, saj so ravno najmlajši otroci najbolj kritični in hkrati tudi najbolj hvaležni učenci.

1.3 Tehnični kader

spela-globocnik

Špela Globočnik je po izobrazbi diplomirana organizatorka turizma. Leta 2014 se je pridružila ekipi Glasbenega centra DO RE MI, kjer je zaposlena kot poslovna asistentka. Zase pravi, da je glasbeni analfabet, zna pa v DO RE MI-ju poleg administracije poskrbeti za veliko drugih stvari.

Kulturno udejstvovanje je prenesla tudi v lokalni prostor, kjer živi. Kot članica Sveta Krajevne skupnosti Lesce je zadolžena za kulturo in vsako leto organizira različne dogodke v organizaciji Krajevne skupnosti.

V prostem času se posveča tudi športu. Vrsto let je aktivno trenirala hokej na ledu in bila tudi članica ženske hokejske reprezentance, danes pa se hokeju posveča le še rekreativno.

  • Aleš Arh, skrbnik računalniške opreme
  • Andrej Haramina, računovodstvo; andrej@jonski.si
  • Martina Sirc, čistilka