Obisk Pedagoškega inštituta

V okviru študije o glasbenem izobraževanju otrok s posebnimi potrebami, ki jo pripravlja Pedagoški inštitut, je bil Glasbeni center DO RE MI izbran, da predstavi svoje delo z otroci s posebnimi potrebami.

Namen študije, ki jo bo omenjeni inštitut izvedel v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, je pripraviti pregled stanja ter oblikovanje priporočil za nadaljnji razvoj glasbenega izobraževanja učencev in učenk s posebnimi potrebami, tudi na osnovi analiz izkušenj (ravnateljev in ravnateljic, učiteljev in učiteljic ter staršev učencev in učenk v glasbenih šolah).

Nuša Piber je v pogovoru z izvajalkami študije predstavila DO RE MI, skupino Čudoviti um, dolgoletno delo z otroci s posebnimi potrebami, predvsem z motnjo avtističnega spektra in rezultate le tega ter zakaj je inkluzija pomembna, kakšen vpliv ima glasba na otroke s posebnimi potrebami in kaj vključevanje ne le v glasbeno šolo, temveč nasploh v družbo pomeni za te otroke.

V pogovoru sta sodelovala tudi mentorja otrok z avtizmom Primož Kerštanj in Luka Zapušek. Predstavili pa so se tudi učenci Mark, Jure, Eva, Aljaž in Gaber.

Dogodek je potekal 17. marca v Medgeneracijskem centru Vezenine Bled.