dogodki

“Pojem, ker sem srečen” – Koncert Vokalne skupine v Kulturnem centru Semič

Kulturni center Semič Prosvetna ulica 4, 8333 Semič

Na povabilo KC Semič so v enem izmed njihovih petkovih večerov, ki so jih pripravili skozi poletje, nastopile članice Vokalne skupine ob spremljavi Franca Ezequiela Páeza. S svojim nastopom so obiskovalcem popestrile lep poletni večer. Pred nastopom pa so dekleta imela še tri dni intenzivnih vaj v Adlešičih, kjer so se pripravljala na nastop in pripravljala program za novo šolsko leto. Vaje je vodil njihov vodja, Primož Kerštanj, na družinski domačiji pa jih je gostila Nuša Piber.

Nastop na prireditvi Inštituta Zlata Pentljica

Festivalna dvorana Bled Cesta svobode 11, 4260 Bled

V petek, 16. septembra 2022 so Neža Adam, Jure Anžič in Matej Kos ter učitelj Franco E. Páez nastopili na prireditvi Inštituta Zlata Pentljica, z naslovom »NAŠE ZGODBE, VAŠA VPRAŠANJA«. Šlo je za pogovor z mladimi, ki so v otroštvu preboleli raka ali pa se z njim ali njegovimi posledicami še borijo.

Javni nastop, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Medgeneracijski center Bled Ulica Jule Vovk Molnar 2, 4260 Bled

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo dvakrat mesečno pripravljali Javne nastope, na katerih se bodo predstavili naši učenci inštrumentalisti. Iz Festivalne dvorane Bled pa smo nastope preselili v Medgeneracijski center Vezenine Bled. Ker se je šolsko leto šele dobro pričelo, so na prvem nastopu nastopili mlajši učenci, ki se inštrumenta učijo vsaj eno leto, uspešen krstni nastop pa je doživela mlada flavtistka Klara, ki se je inštrumenta zažela učiti ti šolsko leto. Predstavili so se učenci iz oddelkov Franca Ezequiela Páeza, Eve Jensterle, Grega Bitežnika in Luka Zapuška. Organizacijo nastopa je vodil Primož Kerštanj.

Posvet Za boljšo prihodnost otrok

Državni zbor Republike Slovenije Šubičeva ulica 4, 1000 Ljubljana

Nuša Piber in Mojca Mihelčič iz Kulturnega društva DO RE MI sta se na povabilo predsednice Državnega zbora RS, mag. Urške Klakočar Zupančič, v DZ v Ljubljani udeležili posveta z naslovom Za boljšo prihodnost otrok. Na posvetu so predstavniki povabljenih nevladnih organizacij, ki se ukvarjajo z otroci, predstavili svoje težave, s katerimi se pri svojem delu srečujejo in hkrati podali predloge za rešitev le teh. Na posvetu so bili prisotni tudi predstavniki posameznih ministrstev ter drugih pristojnih institucij in nekateri poslanci DZ.

Nastop na prireditvi Društva upokojencev Bled

Društvo upokojencev Bled Ljubljanska cesta 15, 4260 Bled

Zarja Wolf in Nace Repinc sta v kulturnem programu nastopila na odprtju novega zidu pri Društvu upokojencev Bled. Zaigrala sta vsak po eno skladbo, ter skupaj še Oj, Triglav moj dom. Z njima je bil na dogodku prisoten Luka Zapušek.

2. Javni nastop, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Medgeneracijski center Bled Ulica Jule Vovk Molnar 2, 4260 Bled

Na nastopu smo lahko slišali kar 19 glasbenih točk različnih zvrsti. Predstavili so se učenci iz oddelkov Eve Jensterle, Franca Ezequiela Páeza, Luka Zapuška in Grega Bitežnika. Organizacijo nastopa je vodila Eva Jensterle.

3. javni nastop, Medgeneracijski center Vezenine Bled

Medgeneracijski center Bled Ulica Jule Vovk Molnar 2, 4260 Bled

Tudi na tretjem na nastopu smo lahko prisluhnili kar 19im glasbenim točkam različnih zvrsti. Tokrat so se predstavili učenci iz oddelkov Roberta Boneta, Žiga Janežiča, Primoža Kerštanja, Eve Jensterle, Franca Ezequiela Páeza, Monike Sekej, in Tomaža Maleja. Organizacijo nastopa je vodil Robert Bone.

Nastop Vokalne skupine na mednarodnem dnevu Biosfernih območij

Dvorana Vitranc Kranjska Gora Kolodvorska ulica 1a, 4280 Kranjska Gora

Foto: Vili Vogelnik Na povabilo Javnega zavoda Triglavski narodni park so dekleta Vokalne skupine DO RE MI nastopile na njihovem dogodku ob Svetovnem dnevu Biosfernih območij, ki je 22. oktobra potekal v Dvorani Vitranc v Kranjski Gori. Svoj domači kraj so zastopale z izvedbo pesmi Po jezeru.

Glasbena pravljica Medvedki na semnju

Medgeneracijski center Bled Ulica Jule Vovk Molnar 2, 4260 Bled

Foto: Matjaž Resman, Fotkaj.me Pred počitnicami so naši najmlajši učenci iz oddelkov glasbenega uvajanja, skupaj z učiteljicama Nušo Piber in Katjo Zupan pripravili glasbeno pravljico Janeza Bitenca, z naslovom Medvedki na semnju. Učenci uvajanja v glasbo so pripravili pester nabor otroških pesmi, slišali pa smo tudi veliko malih pogumnih solistov. Dogodek so popestrili starejši učenci inštrumentalisti, učenci 5.a razreda nauka o glasbi pa so zaigrali v komorni zasedbi. Pravljico je brala Katja Zupan. Dogodek je bil zelo dobro obiskan, saj je velika dvorana pokala po šivih, starši in drugi poslušalci pa so bili navdušeni.