Asperger teče, etapa okoli Blejskega jezera

V lepem četrtkovem popoldnevu (19. 4. 2023) so nas obiskali Nejc, glavni promotor akcije, ter Tina in Hana iz društva ASPI, ki akcijo organizira. Na DO RE MI-ju smo jih pogostili ter jim izročili simbolična darila, nato pa se je Nejc odpravil na tek okoli Blejskega jezera. Podal se je tudi na Blejski grad in obiskal cerkev Sv. Martina. Dekleta pa smo ga ob kremšniti in Riklejevi rezini počakala ob obali jezera. Nasmeh na Nejčevem obrazu je povedal, da je bil Nejc s tekom in obiskom Bleda zelo zadovoljen.

Asperger teče je akcija društva ASPI. Namen kampanje Asperger teče je ozaveščanje in razbijanje tabujev o avtizmu, spodbuda h gibanju in navdihovanje ter opogumljanje mladih in odraslih z avtizmom, da postanejo zgled mlajšim osebam, ki so na spektru.

Hkrati pa bodo splošni javnosti predstavili idejnega vodjo in ambasadorja akcije Asperger teče, Nejca Pogačarja. Spremljali ga bodo na osmih tekih (za vsako črko njegove diagnoze ASPERGER en tek), ki jih bo opravil tekom meseca aprila po različnih krajih v Sloveniji.