Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

Programi glasbenega centra

Glasbeno uvajanje - od tretjega do sedmega leta starosti

Program glasbenega uvajanja obsega tri stopnje in je namenjen intenzivnemu razvijanju glasbenih sposobnosti. Vsaka učna ura vključuje naslednje osnovne dejavnosti: vzgojo slušnega zaznavanja, ritmično vzgojo, petje in naravno telesno gibanje. V drugi stopnji uvedemo likovni zapis glasbenih vsebin, ki otroku pomaga ozavestiti glasbene elemente in ga pripravi na notacijo ter uvedemo tonska imena. V tretji stopnji poteka priprava na inštrumentalni pouk, pri kateri uporabljamo kromatične zvončke in priprava na solfeggio, kjer uporabljamo flanelografijo - blago z notnim črtovjem.

 

Glasbena vzgoja - po sedmem letu starosti

Pogoj za vpis v program glasbene vzgoje je uspešno zaključeno glasbeno uvajanje. Na tej stopnji otrok obiskuje dva predmeta:

Nauk o glasbi in solfeggio in Individualni inštrumentalni pouk. Oba predmeta se skozi šolsko leto tesno povezujeta. Pomembni področji, ki jih razvijamo tako pri skupinskem pouku kot pri individualnem sta improvizacija in igranje po posluhu. Za glasbenika je nujno, da je hiter pri branju notnega zapisa, zato tudi razvijanju branja posvečamo veliko pozornosti.

 

Otroci lahko izbirajo med naslednjimi inštrumenti: klavir, kitara, violina, viola, prečna flavta, saksofon, klarinet, kljunasta flavta, trobenta, pozavna, tolkala in violončelo.

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva