Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

RAZREDNI NASTOP FLAVTISTK

 

V petek, 30. novembra 2018 so razredni nastop pripravile flavtistke iz razreda Nike Pavlič. Na klavirju jih je spremljala Vita Mesec.

 

            

  Hana               Daša                   Lilu                        Katjuša

          

   Neža                             Lara                  Maja                 flavtistke z Niko in Vito

 

 

 

 

 2. nastop OTROCI NA GRADU

 

Naši učenci vas vabijo na 2. nastop iz cikla mesečnih nastopov Otroci na gradu. Nastopili bodo v soboto, 24. novembra 2018, ob 10. uri, v Viteški dvorani na Blejskem gradu.

 

 

Vstopnina je vstopnina na grad.

Vljudno vabljeni!

 

 

  

GLASBENA PRAVLJICA 

MEDVEDEK MIKEC

 

Učenci uvajanja in mlajši učenci solfeggia vas v četrtek, 15. novembra 2018, ob 18. uri vabijo na glasbeno pravljico Janeza Bitenca z naslovom Medvedek Mikec. Pravljico bodo pripravili v OŠ prof. dr. Josipa Plemlja Bled

 

 

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni!

 

2. KONCERT IZ CIKLA KONCERTOV DO RE MI

 

Naši učitelji v tem šolskem letu organizirajo cikel štirih koncertov, s katerimi se želijo predstaviti svojim učencem in širši javnosti. 

 

 

Na 2. koncertu iz cikla se bo predstavila učiteljica flavte, Nika Pavlič s skstetom flavt, spremljal pa jih bo ansambel učiteljev DO RE MI z gostujočim klarinetistom. 

Koncert bo v petek, 9. novembra 2018 v Infocentru Triglavska roža na Bledu, s pričetkom ob 19. uri.

 

Priporočen prispevek 5 eur.

Vljudno vabljeni!

 

 

  

Seminar OTROCI Z AVTIZMOM SE LAHKO UČIJO

 

V soboto, 27. oktobra 2018 organiziramo seminar z naslovom OTROCI Z AVTIZMOM SE LAHKO UČIJO.

Predavala bo naša ravnateljica, prof. glas., Nuša Piber, prvo nagrajenka v kategoriji mentorji na ANCA Svetovnem festivalu avtizma 2017 v Vancouvru. 

Seminar bo v sejni dvorani Festivalne dvorane Bled, s pričetkom ob 8:30 uri.

Za več informacij pišete na doremi.bled@gmail.com. Če se boste seminarja udeležili, izpolnite prijavnico in jo pošljite na doremi.bled@gmail.com. 

 

           prijavnica-seminar_27102018.pdf 

 

 

 

 

 

 

CIKEL KONCERTOV DO RE MI

 

V letošnjem šolskem letu organiziramo cikel štirih koncertov. V goste smo povabili skupine, v katerih igrajo tudi naši učitelji. Učenci bodo tako imeli možnost videti svojega učitelja v vlogi interpreta, širša javnost pa bo pobližje spoznala naše učitelje še v drugačni vlogi.

 

 

 

Kot prva se bo predstavila skupin NOREIA, ki jo sestavlja šest izkušenih mladih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske pesmi, a ne vedno na povsem tradicionalen način.

 

1. koncert iz cikla bo v petek, 19. oktobra 2018, ob 19. uri v Infocentru Triglavska roža na Bledu.

 

Priporočen prispevek je 5,00 eur.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

1. nastop OTROCI NA GRADU

 

Naši učenci bodo tudi v šolskem letu 2018/2019 nadaljevali s ciklom mesečnih nastopov Otroci na gradu.

Prvi nastop bodo izvedli v soboto, 6. oktobra 2018, ob 10. uri, v Viteški dvorani na Blejskem gradu.

 

 

 

 

Vstopnina je vstopnina na grad.

 

Vljudbo vabljeni!

 

PRIČETEK POUKA

 

Obveščamo vas, da bomo s poukom pričeli v sredo, 5. septembra 2018


DO RE MI 

 

 PODALJŠAN ROK ZA VPIS 

 

Vse zainteresirane starše obveščamo, da smo podaljšali rok za vpis v program Glasbeno uvajanje po Edgarju Willemsu, in sicer do konca avgusta 2018.

V zavihku Vpis lahko najdete obrazec za vpis, na podlagi katerega vam bomo poslali več informacij.

 

 

POZDRAV POLETJU

 

Vabimo vas, da skupaj z nami POZDRAVITE POLETJE in se nam pridružite na zadnjem nastopu učencev pred počitnicami. V četrtek, 21. junija 2018 pridite ob 18. uri v Infocenter Triglavska roža Bled in se sprehodite skupaj z nami po preteklem šolskem letu.

 

 

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni!

 

ZAKLJUČEK UVAJANJA

 

Naši najmlajši učenci vas vabijo na še zadnji nastop v tem šolskem letu. V sredo, 20. junija 2018, bodo ob 18. uri nastopili v avli OŠ Bled.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

Vstop prost!

 

 

 

 

 

UČNA URA PO WILLEMSU

 

V torek, 12. 6. 2018 vas vabimo na ogled učne ure po Willemsu. Ogled ure je možen v sejni sobi Festivalne dvorane, od 16:45 do 17:45.

 

Vabljeni! 

 GLASBENO UVAJANJE - DO RE MI

 

V Doremi-ju že več kot desetletje razvijamo glasbene programe, ki omogočajo, da učenci pridobijo kvalitetna glasbena znanja in znotraj njih lahko sproščeno muzicirajo. Na prvo mesto postavljamo celostni razvoj otroka in individualno spremljanje ter napredek. Ovire nam pomenijo izziv in ne konec poti. Ukvarjanje z glasbo je pomembno za celostni razvoj in spreminja um in doživljanje sveta.

 

- V program Glasbeno uvajanje vpisujemo otroke od 3. do 8. leta starosti.

- NOVO!!! Program DO RE MI - pouk inštrumenta v skupinah po 4.

 

Povpraševanje pošljite na doremi.bled@gmail.com.

 

LETNI KONCERT ZBOROV 

 

Člani in članice Mladinskega in Otroškega pevskega zbora DO RE MI vas vabijo na tradicionalni Letni koncert, ki bo v sredo, 25. maja 2018, ob 18. uri, v Baročni dvorani v Radovljici.

 

Vstopnine ni.

Vljudno vabljeni!

 

 

GLASBENA PRAVLJICA

 

V petek, 25. maja 2018, ob 18. uri vas naši najmlajši učenci vabijo v OŠ Bled. Za vas so ponovno pripravili glasbeno pravljico Janeza Bitenca, z naslovom ZLATI KAMENČKI.

 

 

 

Vljudno vabljeni.

Vstop prost!

 

 

 

 OBMOČNO SREČANJE OTROŠKIH IN MLADINSKIH PEVSKIH ZBOROV 

 

V torek in sredo, 10. in 11. aprila 2018 je v Osnovni šoli Antona Tomaža Linharta v Radovljici potekalo Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov. Vsak zbor se je predstavil s po tremi skladbami.

Prvi dan sta med desetimi otroškimi pevskimi zbori nastopil tudi Otroški pevski zbor DO RE MI pod vodstvom Primoža Kerštanja in ob klavirski spremljavi Neže Koželj. Za njim pa je nastopil še Mlajši otroški pevski zbor DO RE MI pod vodstvom Nuše Piber, ob klavirski spremljavi Primoža Kerštanja ter spremljavi Sandre Štern na kitari, Ane Novak na violini, Roberta Boneta na klarinetu in Gregorja Plambergerja na tolkalih.  

 

Drugi dan pa je med sedmimi mladinskimi pevskimi zbori nastopil tudi Mladinski pevski zbor DO RE MI pod vodstvom Primoža Kerštanja in ob klavirski spremljavi Neže Koželj ter Gregorja Plambergerja na tolkalih.

Gost drugega dne je bila vokalna skupina DO RE MI pod vodstvom Primoža Kerštanja.

 

Otroški pevski zbor DO RE MI in Mladinski pevski zbor DO RE MI sta dosegla državni nivo, Mlajši otroški pevski zbor DO RE MI pa je dosegel regijski nivo.

Pevkam, pevcem in mentorjema iskreno čestitamo!  

 

 

 

 

ZLATI KAMENČKI

 

Učenci druge in ttretje stopnje uvajanja ter 2. razreda solfeggia so v petek, 16. marca 2018, v avli OŠ Bled pripravili glasbeno pravljico Janeza Bitenca, Zlati kamenčki. Najmlajši otroci so prepevali skladbo Zlati kamenčki, inštrumentalisti pa so zaigrali različne skladbice iz pravljice. Tokratna pravljica je bila nekoliko drugačna oz ostalih, saj je pravljico brala mamica dveh naših učencev, Alenka R. L., starejši učenci pa so odigrali vloge iz pravljice. Miška Sladkosnedka je bila Inja, Dedka Vsevedka je odigrala Meda, palčki pa so bili Tina, Tine, Anej in Irenej. 

 

 

Ostale fotografije si lahko ogledatu tu.

 

 

 GLASBENA PRAVLJICA ZLATI KAMENČKI

 

V petek, 16. marca 2018 vas naši najmlajši učenci vabijov OŠ Bled, na ogled glasbene pravljice Janeza Bitenca, z naslovom Zlati kamenčki.

 

 

 

Vljudno vabljeni!

Vstop prost.

 

 

TEKMOVANJE IZ SOLFEGGIA

 

V soboto, 10. marca in nedeljo, 11. marca 2018 je na Glasbeni šoli Vrhnika potekalo 47. temovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije iz solfeggia. Udeležile so se ga tudi naše učenke, Katja C., Neža A., Urška K. in Ema R in dosegle lep uspeh. Katja je v kategoriji I.a prejela zlato plaketo, Urška in Ema sta v kategoriji I.c prejeli srebrno plaketo, Neža pa je, ravno tako v kategoriji I.c, prejela priznanje za udeležbo. 

Katji, Urški, Emi in Neži ter njihovemu mentorju Primožu iskreno čestitamo.

 

 

OGLED MUZIKALA VESNA

 

Člani Mladinskega pevskega zbora DO RE MI so si za preteklo delo, uspehe in nagrade zaslužili nagrado. Ravnateljica NUša in njihov mentor Primož sta se odločila, da jih nagradita z ogledom muzikala Vesna, ki je 7. marca 2018 gostoval na Bledu. Skupaj z učenci blejske in okoliških šol so si ogledali dopoldansko matinejo muzikala, izkupiček katerega je bil namenjen HKMK Bled za udeležbo na hokejskem turnirju na Češkem.

 

 

SKRBIMO ZA REKREACIJO UČITELJEV

 

Vodstvo šole in učitelji smo izkoristili počitniški torek za rekreacijo na snegu. 20. februarja smo delovni dan opravili na smučišču Turacher Höhe. Kljub celodnevnemu sneženju smo preživeli lep dan.

 

 

  

 SODELOVANJE Z VRCEM BLED

 

Glasbeni Cnenter DO RE MI vsako leto v mesecu februarju na povabilo Vrtca Bled pripravi krajši nastop. Tudi letos, 15. februarja, so člani Otroškega pevskega zbora DO RE MI in nekaj solistov pripravili krajši nastop za otroke vrtce in njihove vzgojiteljice. 

 

PUSTNI NASTOP

 

Na pustno soboto, 10. februarja 2018, so naši inštrumentalisti pripravili 5. nastop v nizu mesečnih nastopov Otroci na gradu. Tokratni nastop je bil pustno obarvan, vsi nastopajoči in njihovi mentorji so se prelevili v svoje junake: Za uspešen nastop so si ob koncu prislužili velik pustni krof.

 

 

 

 

21. REGIJSKO TEKMOVANJE MLADIH GLASBENIKOV 

 

6. februarja 2018 je na Glasbeni šoli Krško potekalo 21. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov violinistov. V kategoriji I.c je nastopila tudi naša violinistka Neža A. in v hudi konkurenci dosegla priznanje za udeležbo. Neži, njini mentorici Ani Novak in korepetitorju Primožu Kerštanju iskreno čestitamo.

 

 

 

OTROCI NA GRADU

 

V soboto, 27. januarja 2018, ob 10. uri pripravljamo 4. nastop v ciklu mesečnih nastopov Otroci na gradu. Tokrat se bodo predstavili pianisti, violinistka Neža A. pa bo predstavila tekmovalni program, s katerim bo nastopila na 21. regijskem tekmovanju mladih glasbenikov. Zaradi prenove Viteške dvorane na Blejskem gradu, bo nastop v zgornji dvorani Festivalne dvorane.

 

Vstopnine ni.

Vljudno vabljeni!

 

PRAZNIČNI KONCERT

in

MUZIKAL NAJMANJŠI JELENČEK

 

Kot je v Glasbenem centru DO RE MI meseca decembra že dolgoletna tradicija, smo tudi preteklo leto zaključili s Prazničnim koncertom. Koncert smo izvedli v četrtek, 21. decembra 2017, v Festivalni dvorani. Kot že dve leti poprej, smo v dopoldanskem času najprej pripravili Praznični koncert Matinejo, ki je bila namenjena otrokom iz blejskih in okoliških šol ter vrtcev. V večernih urah pa je bil na sporedu še koncert. Tokrat smo nekoliko spremenili koncept koncerta, saj smo v prvem delu pripravil muzikal z naslovom Najmanjši jelenček, za katerega je tekst prevedla Ana Pretnar, scenarij je napisala Tatjana Pintar, besedila pesmi sta napisala Nuša Piber in Primož Kerštanj, glasbo pa je priredil Tom Varl. V muzikalu s učenci igrali na inštrumente, prepevali in plesali. Zgodba govori o najmanjšem jelenčku, ki želi na pot z velikimi jeleni, a mu le ti tega ne dovolijo, zato se domisli, da se bo skril v darilo in tako potoval z ostalimi, kar se na koncu izkaže za dobro idejo, saj mali jelenček reši težavo Božička, ki se zatakne v dimnik. Malega jelenčka je odigrala Anamarija, veliki jeleni pa so bile Neža, Nina, Ema in Vita, Božička je odigral Tom, jelenčice pa so bile še Lilu, Lucija in Daša. V drugem delu pa so poslušalci lahko prisluhnili pevskim zborom DO RE MI, posameznim inštrumentalnim sestavom, šolskemu orkestru in skupini Čudoviti um.

 

Fotografije si lahko ogledate tu.

 

 

 

 

PRAZNIČNA MATINEJA

 

Vse otroke, take male in velike, vabimo na Praznično matinejo, ki jo pripravljamo  v soboto, 23. decembra, ob 10. uri, v Festivalni dvorani.

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni. 

 

 

 

 

 

 

PRAZNIČNI KONCERT

  

Kulturno društvo DO RE MI in Glasbeni center DO RE MI prirejata v

četrtek, 21. decembra 2017 ob 18. uri v Festivalni dvorani Bled 

PRAZNIČNI KONCERT.

Nastopili bodo Šolski orkester, Otroški pevski zbor, Mladinski pevski zbor, Šolski Band, učenke in učenci Glasbenega centra DO RE MI in Kulturnega društva DO RE MI.

 

Vstopnina je 5,00 EUR. Vstopnice so v prodaji nja Turističnem društvu Bled, na www.mojekarte.si in v Glasbenem centru DO RE MI, kjer jih lahko od ponedeljka do petka od 9:00 do 13:00 rezervirate tudi po telefonu 051 233 109 ali po mailu: doremi.bled@gmail.com. 

 

Vljudno vabljeni!

 

 

 

NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE

Starši, prijatelji in vsi zainteresirani, ki ste zavezanci za plačilo dohodnine, lahko do 0,5% dohodnine od dohodkov, ki se vštevajo v letno davčno osnovo, namenite Glasbenemu centru DO RE MI.


Del dohodnine, ki jo tako namenite nam, v ničemer ne povečuje vaše davčne obveznosti, le del davka, ki bi ga prejel državni proračun, bo neposredno nakazan na račun Glasbenega centra DO RE MI in nam olajšal delovanje.

 

Loading form ...

GLASBENA PRAVLJICA

 

Vabimo vas na ogled glasbene pravljice Janeza Bitenca, z naslovom ŠEST KUŽKOV, ki jo izvajajo naši učenci. 

 

Pravljico biomo izvedli po vseh Krajevnih skupnostih Občine Bled, in sicer:

- v petek, 20. oktobra 2017

   ob 15. uri v Kulturnem domu Bohinjska Bela

   ob 18. uri v Osnovni šoli Bled

- v soboto, 21. oktobra 2017

   ob 10. uri v Kulturnem domu Zasip

   ob 12. uri v Gasilskem domu Rečica

   ob 15. uri v Kulturnem domu Ribno 

 

Vstop prost!

Vljudno vabljeni!

 

 

2. Nastop OTROCI NA GRADU

 

V soboto, 14. oktobra 2017 vas učenke in učenci vabijo na 2. nastop v ciklu mesečnih nastopov Otroci na Gradu. Nastop bo ob 10. uri v Viteški dvorani na Blejskem gradu.

 

Vsrtopnine ni.

Vljudno vabljeni!

 

 

 PRISPEVEK NA GORENJSKI TV O NAŠEM USPEHU V KANADI

 

Danes, 10. oktobra 2017 bo pri poročilih na Gorenjski TV prispevek o našem uspehu v Kanadi. Poročila bodo na sporedu ob 18:30, 20:30 in ob 22:30 uri.

 

Vabljeni k ogledu!

 

 

USPEH NA SVETOVNEM FESTIVLU AVTIZMA 

 

Na letošnjem osmem festivalu je sodelovalo 33 držav. Razpisali so 11 tekmovalnih kategorij in Glasbeni center DO RE MI se je prijavil v štirih: uprizoritvena umetnost mladi(dve nominaciji), vodilne organizacije v skupnosti in kategorija učitelji. Sprejete so bile štiri nominacije. Na slovesni podelitvi, v nedeljo, 1. 10. 2017, v Vancouvru, so se nagrade v konkurenci sveta kar vrstile. 

Skupina Čudoviti um s predstavo Fantom iz opere je dobila 3. nagrado.

Glasbeni center DO RE MI za vključevanje otrok z avtizmom je dobil 2. nagrado. 

Glasbena pedagoginja Niša Piber pa je za svoje večletno delo na področju glasbenega izobraževanja otrok z avtizmom prejela 1. nagrado.

Sodniki, organizatorji, predstavniki sodelujočih držav in častna konzulka Republike Slovenije, dr. Margaret Rudolf, so Sloveniji, posebej Glasbenemu centru DO RE MI in ustanoviteljici Nuši Piber, čestitali in se zahvalili za pomemben prispevek v svetovnem merilu. 

Nuša Piberse je v govoru na prvem mestu zahvalila staršem njenih učencev, sodelavcem, podpornikom, najbolj in iz srca pa vsem otrokom z avtizmom, ker, kot pravi, spreminjajo svet in pomagajo, da ljudje postajamo boljši.

 

 

 

FANTOM POTUJE V KANADO

 

Z njim pa tudi fantje iz skupine Čudoviti um. Pred odhodom v Kanado pa vas fantje vabijo na predstavo Fantom iz opere, ki bo

v četrtek, 21. septembra 2017, ob 19. uri v Infocentru Triglavska roža na Bledu.

 

Po predstavi bo organizirana dražba slik slikarke Vide Soklič in izdelkov gojencev VDC Radovljica.

 

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni!

 

 

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva