Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

Kultutno društvo DO RE MI

Kulturno društvo DO RE MI je bilo ustanovljeno z namenom, da bi bogatili krajevni in tudi širši kulturni prostor s kvalitetnimi kulturnimi dejavnostmi zlasti na glasbenem področju.

 

Pod okriljem društva deluje skupina Čudoviti um. Njemi člani so otroci z motnjo avtističnega spektra. 

V letu 2016 so štirje najstarejši člani, ki že več let igrajo klavir začeli izvajati predstavo Fantom iz opere v klavirski izvedbi. S predstavo so dobili možnost, da se predstavijo širši javnosti in izstopijo iz povprečja.

 

Pod okriljem društva uspešno delujeta tudi Otroški in Mladinski pevski zbor DO RE MI. Slednji je marca 2016 na Mednarodnem pevskem tekmovanju v Rivi del Gardo dosegel Zlato priznanje in Posebno nagrado žirije za predan naraven izraz glasbe ter harmonično povezavo med pevci, glasbenimi spremljevalci in dirigentom, ki jo je kot edini zbor prejel v konkurenci 27 otroških, mladinskih in odraslih pevskih zborov.

 

Kulturno društvo DO RE Mi je pod svoje okrilje vzelo tudi mladega, nadarjenega baletnika, Lana Dana Keršranja. Lan Dan se izobražuje na Balletakademie na Dunaju in se razvija v bodočega uspešnega baletnega umetnika, ki ga bo zagotovo moč videti v vidnejših baletnih vlogah tudi na svetovnih baletnih odrih.

 

Poleg Lana Dana pa je članica Kulturnega društva tudi Maja Horvat, nadarjena mlada violinistka, ki od oktobra 2015 živi in študira v Londonu na Royal College of Music pri prof. Daniel Rowlandu. Tako kot Lan Dan, se tudi Maja razvija v vrhunsko umetnico in prepričani smo, da bomo tudi Majo lahko slišali na velikih svetovnih glasbenih odrih. 

 

 

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva