Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

 

MAJA HORVAT

 

Maja Horvat je mlada, nadarjena violinistka, ki od oktobra 2015 živi in študira v Londonu na Royal College of Music pri prof. Daniel Rowlandu. Odlikujeta jo muzikalnost, tehnične spretnosti, marljivost in predanost svojemu talentu. Je seveda tudi dobitnica številnih nagrad in priznanj. Maja je izredno skromna. Njena pot do Londona ni bila enostavna, pa ne samo zaradi trdega dela in veliko odrekanja, temveč je študij tudi velik finančni zalogaj. Ampak kjer je volja, je tudi pot, pravijo. V eni od svetovnih glasbenih metropol, obkrožena z izbranimi najboljšimi vrstniki z vsega sveta in pomembnimi profesorji in mentorji, so možnosti za njen optimalni razvoj veliko večje. Na Royal College of Music redno koncertira kot solistka, v orkestru in s priložnostnimi komornimi zasedbami.


 

Glasbeno pot je začela s sedmimi leti v Glasbeni šoli Jesenice pri učitelju violine Bojanu Rističu in jo nadaljevala pri prof. Blanki Piotrovski, kjer je tudi zaključila nižjo glasbeno šolo. Kot učenka Glasbene šole Jesenice je gostovala v Nemčiji, na Češkem, Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in mnogih krajih po Sloveniji. V spominu ostaja koncert v Nagoldu, ko je kot 9-letna deklica navdušila nemško občinstvo. Maturirala je na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani pri prof. Volodji Balžalorskem.


Kot članica orkestra je nastopila s Symphonisches Orchester der Jeunesse Leibnitz in z Ljubljana International Orchestrom, v zadnjem letniku srednje šole je bila koncertna mojstrica Simfoničnega orkestra Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana.

Kot solistka je nastopila s Komornim orkestrom Slovenske filharmonije, Simfoničnim orkestrom KGBL in Komornim orkestrom mladi ljubljanski solisti.


Svoje glasbeno znanje izpopolnjuje na mojstrskih tečajih pri priznanih violinskih pedagogih, kot so Saewon Suh, Vasilij Meljnikov, Tatiana Balashova, Daniel Rowland, Igor Ozim, Wonji Kim Ozim in Ivry Gitlis. So izjemni violinisti, ki so tudi njeni vzorniki.

 

                                                                                                                             


O sebi razmišlja takole: Verjetno ima malo ljudi v življenju srečo, da se lahko ukvarja s tistim, kar v resnici obožuje. Ko sem pri sedmih letih zažela z igranjem violine, sem kmalu ugotovila, da je to inštrument, ki mi je pisan na kožo. Kaj točno me je očaralo pri violini, ne vem, a vsaka je bila samo moja, vsako sem skrbno čuvala in dotikati so se je smeli le tisti, ki so vedeli, kaj imajo v rokah. Violina mi je vedno na voljo, ne glede na to, ali sem vesela, žalostna ali pa se mi nič ne ljubi - vedno lahko zaigram in vadim in to mi pomeni vse na svetu. To je moje življenje, za to živim. Nobena ura, ki jo namenim igranju violine, ni izgubljena. So stvari, ki jih je v življenju treba opraviti in so stvari, pri katerih ne gledaš na uro in vložen trud. Tako je, ko primem za violino, in zato vem, da želim postati vrhunska violinistka. Verjamem, da sem na pravi poti. Hvaležna sem vsem, ki mi pomagajo finančno preživeti v Londonu.


Maja Horvat je članica Kulturnega društva DO RE MI, prejemnica štipendije The Big Give Award in štipendistka Zavarovalnice Triglav oziroma prejemnica finančnih sredstev po izboru komisije v projektu Mladi upi, zavoda Zavarovalnica Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, Vse bo v redu.


 

 

Maja Horvat gostja na Prazničnem koncertu

 

V četrtek, 22. decembra 2016, je Glasbeni center DO RE MI v sodelovanju s Kulturnim društvom DO RE MI pripravil že tradicionalni Praznični koncert. Na njem je ponovno, poleg učencev in mentorjev GC DO RE MI, sodelovala tudi Maja Horvat, članica KD DO RE MI, ki je za božično novoletne praznike prišla iz Londona in se z veseljem odzvala povabilu za sodelovanje na koncertu.

 

                     

    

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva