Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

MLADI UP ZAVAROVALNICE TRIGLAV, LAN DAN ODHAJA V BRNO 

 

Lan Dan Kerštanj, ki je leta 2013 uspešno opravil avdicijo za šolanje na Baletni akademiji dunajske državne opere je tam uspešno zaključil štiriletno šolanje in hkrati opravil tudi maturo na tamkajšnji realni gimnaziji. Zdaj je že drugo leto član "JUNIOR COMPANY" Baletne akademije dunajske državne opere. Na povabilo OPERE DIVADLO v Brnu pa 1. decembra potuje novim izkušnjam naproti v to znamenito češko opero. Torej, še 150 km dlje od Dunaja in več kot 500 km od Bleda, morda pa še toliko bliže svojim sanjam. Ves čas ga kot svojega MLADEGA UPA podpira in spremlja Zavarovalnica Triglav, ki ga bo tako pospremila vse od prvih korakov na Dunaju do novih plesnih razpotij, do novih dragocenih izkušenj v Brno.

 

 

Srečno Lan Dan, hvala Zavarovalnica Triglav.

 

 

Lan Dan Kreštanj

Lan Dan trenutno prav zagotovo spada med največje slovenske baletne talente, saj je bil sprejet v priznano dunajsko baletno šolo, Balletakademie Wien.

 

 

Mlad baletni umetnik že dve leti svoj talent razvija na Dunaju. Ko je kot otrok sam prosil mamo, da ga vpiše v baletno šolo, ni nihče niti slutil, da ga bo ta pot ponesla tako daleč. Nad plesom se je navdušil, ko je uzrl baletno predstavo na televiziji. Tako mu je bilo všeč, da jih je poskušal posnemati.

 

Že takrat si je prizadeval, da bi bil najboljši. Raje kot igro s prijatelji je imel baletne treninge, saj ga je to osrečevalo in ga še danes. Lan Dan je miren in redkobeseden in morda ravno s plesom nadomesti vse besede. Pozna se, da ima ples rad. Je marljiv, priden, izredno delaven, vztrajen.

 

 

Na avdiciji dunajske baletne šole ni nikogar, ki bi bil podpovprečen. Vsi so izjemno sposobni, nadpovprečni, kot je Lan Dan. In med vsemi talenti s celega sveta so v njem prepoznali neko perspektivo, izjemen talent, ki ga lahko razvijajo. Takšen talent se ne rodi prav pogosto. Lan Dan na Dunaju razvija potencial bodočega baletnega umetnika, kakršnega v slovenskem prostoru že dolgo ni bilo.

 

 

Lan Dan sanja, da bi nekoč plesal na največjih dunajskih in londonskih odrih, a se zaveda, da je konkurenca huda. Da bi mu uspelo, je v šoli tudi ob sobotah, vadi po štiri ure na dan, nato pa je po kosilu še v gimnaziji. Tudi v prostem času razmišlja o baletu, poplesuje, s prijatelji gleda najboljše plesalce sveta in sanja, da bo nekoč tudi on med njimi. 

Ob vsem trudu, ki ga vlaga v uspeh, ne dvomimo, da ga bomo nekoč kot solista občudovali v najvidnejših baletnih vlogah.

 

Lan Dan je član Kulturnega društva DO RE MI in štipendist Zavarovalnice Triglav oziroma prejemnik finančnih sredstev po izboru komisije v projektu Mladi upi,zavoda Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti, Vse bo v redu.

 

Povzeto po Mladi upi. 

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva