Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

 INAP AWARDS

 

Skupina Čudoviti um, njen član Nal, Glasbeni center DO RE MI in mentorica Nuša Piber so v mesecu aprilu 2017 prejeli uradne nominacije za INAP AWARDS. (International Naturally Autistic People Avards). Gre za nagrade, ki jih vsako leto podeljujejo najboljšim skupinam, avtistom posameznikom, organizacijam in posameznikom, ki delujejo na področju avtizma.

 

                                            

 nominacija Čudoviti um               nomincija DO RE MI                            nominacija Nal                             nominacija Nuša Piber

 

 

ČUDOVITI UM

 

Skupina Čudoviti um že nekaj let deluje pod okriljem Kulturnega društva DO RE MI. Gre za skupino otrok z motnjo avtističnega spektra, ki se že dalj čas ukvarjajo z igranjem klavirja.

 

Skupina redno nastopa na večjih nastopih Glasbenega centra DO RE MI in Kulturnega društva DO RE MI, poleg tega pa se udeležuje tudi raznih prireditev in nastopov otrok s posebnimi potrebami.

 

V letu 2014 se je umetniškemu vodju skupine, Primožu Kerštanju, porodila ideja o predstavi Fantom iz opere v klavirski izvedbi. Gre za projekt s katerim želimo ozaveščati okolico, da otroci z avtizmom zmorejo, da so dobri glasbeniki in si zaslužijo mesto v naši družbi.

Skupaj s fanti, Borom, Maticem, Nalom in Jernejem, s scenaristko Tatjano Pintar, kostumografinjo Katrco Horvat, glasbenimi mentorji Nušo Piber in Nežo Koželj ter z dramskim igralcem Gabrom Trseglavom jo je udejanjil marca 2016 s premiero na Blejskem gradu.

 

                               

 

Fantje izmenično štiriročno na klavir igrajo skladbe iz istoimenske opere, vmes pa igralec pripoveduje zgodbo.

Predstava je doživela že preko 20 ponovitev in je gostovala po različnih krajih, tako po Sloveniji, kot tudi tujini. Fantje so bili s predstavo oktobra 2016 gostje na Panevropskem kongresu otroških nevrologov v Dubrovniku.

 

V prihodnje skupina Čudoviti um načrtuje še nekaj gostovanj po Sloveniji in tujini. Pripravljati pa bo začela tudi nov projekt, v katerega bodo poleg otrok z motnjo avtističnega spektra vključeni tudi drugi učenci Glasbenega centra DO RE MI. Inkluzija je V Glasbenem centru DO RE MI IN Kulturnem društvu DO RE MI že nekaj let del vsakdana in z njo želimo pokazati, da so otroci z avtizmom vključujoči v družbo in da jih ta sprejema kot sebi enakovredne.  

  

 

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva