Zasebni zavod za vzgojo in izobraževanje

Trubarjeva cesta 7, 4260 Bled

gsm: 041 366 360, doremi.bled@gmail.com

 

metodoloski_sistem_edgarja_willemsa
pixel

NASTOP NA MEDNARODNEM FESTIVALU

 

 IGRAJ SE Z MANO 2020

  

Mednarodni festival "Igraj se z mano" že 14 let organizirata Center Janeza Levca Ljubljana in Društvo za kulturo inkluzije. Festival je vsako leto potekal na Kongresnem trgu, letos pa se je s trga preselil na splet. 

Že vrsto let na festivalu sodeluje tudi DO RE MI in naši učenci s posebnimi potrebami. Za letošnji spletni nastop smo v duhu inkluzije pripravili skladbe Mlade oči, Ujemi zvezdico in Poj mi pesem.   

Vabljeni k ogledu in poslušanju.

 

DO RE MI - J. Robežnik in D. Velkavrh: Mlade oči 

Poje: Mladinski pevski zbor DO RE MI

Solistka: Petra F.

Učenec: Nal F. - klavir

Učitelja: Franco Euequiel Páez - klavir, Gregor Plamberger - bobni

 

DO RE MI - N. Piber, prir. F. E. Páez: Ujemi zvezdico 

Solisti:  Zara J., Savin Fran K., Svit C., Jure A., Duško Đ., Gašper M., Mark V., Eva R., Nal F.,                          Banumiane Malaika K., Ina L., Jernej A., Bine K. B.

Refren: Otroški in Mladinski pevski zbor DO RE MI

Učitelji: Eva Jensterle - prečna flavta, Sandra Štern - kitara, Robert Bone - klarinet, Franco                          Ezequiel Páez - klavir, Gregor Plamberger - bobni  

 

DO RE MI - V. Kreslin: Poj mi pesem 

Poje: Mladinski pevski zbor DO RE MI

Učenci: Nal F. - klavir, Jernej A. - klavir, Jure A. - bobni, Gaber M. - klavir in pozavna, Lana Z. -                      kitara, Jaša L. - kitara

Učitelji: Franco Ezequiel Páez - klavir, Tadej Šepec - saksofon, Blaž Turinek - trobenta, Sandra                   Štern - kitara, Gregor Plamberger - bobni

  

 

GLASBENA ŠOLA, KI NA DALJAVO UČI TUDI OTROKE Z AVTIZMOM

 

V ponedeljek, 6. aprila 2020 je RTV Slovenija v oddaji Odmevi pripravila lep prispevek o Glasbenem centru DO RE MI kot inkluzivni glasbeni šoli.  

 

 

 

 BOGASTVO RAZLIČNOSTI

 

2. april je svtovni dan zavedanja o avtizmu. DO RE Mi se že več kot desetletje, tako doma kot drugod po svetu, uveljavlja kiot inkluzivna glasbena šola.

Ob 2. aprilu smo pripravljali koncert Bogastvo različnosti, so nam trenutne razmere to onemogočile. Kljub temu pa želimo med ljudi ponesti sporočilo.


   


 

Vsi smo si različni, vsak si po svoje barva življenje in s tem tudi življenja drugih. Bodimo strpni drug do drugega in sprejmimo bogastvo različnosti v vsem svojem barvnem spektru.

                                                                                                                                                  

 

VEČER ZA STARŠE 

 

 

Spoštovani starši,

 
kot ravnateljica Glasbenega centra DO RE MI, inkluzivne glasbene šole, vas vabim, da se nam v začetku počitnic pridružite na večernem klepetu. Ker v Sloveniji utiramo pot glasbenemu izobraževanju otrok z avtizmom, bi želeli naše izkušnje podeliti. 
 
Verjamem, da si poleti lažje vzamemo čas za skupno druženje!
 

V torek, 2. julija ob 19. uri vljudno vabljeni na Bled, v Info center Triglavska roža.
Veseli bomo, če nam svojo prisotnost sporočite na mail.
 
Vabilo je v priponki. Dobrodošli!
 
Nuša Piber, DO RE MI

 

Seminar OTROCI Z AVTIZMOM SE LAHKO UČIJO

 

V soboto, 27. oktobra 2018 organiziramo seminar z naslovom OTROCI Z AVTIZMOM SE LAHKO UČIJO.

Predavala bo naša ravnateljica, prof. glas., Nuša Piber, prvo nagrajenka v kategoriji mentorji na ANCA Svetovnem festivalu avtizma 2017 v Vancouvru. 

Seminar bo v sejni dvorani Festivalne dvorane Bled, s pričetkom ob 8:30 uri.

Več si lahko preberete tu ali pišete na doremi.bled@gmail.com. Če se boste seminarja udeležili, izpolnite prijavnico in jo pošljite na doremi.bled@gmail.com. 

 

SAM TRŽNICA 2018

 

V soboto, 14. aprila 2018 je Zveza NVO za avtizem Slovenije skupaj s svojimi člani organizirala 1. SAM Tržnico, ki je potekala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani.

Na tržnici se je predstavilo tudi Kulturno drušvo DO RE MI, s poudarkom na oddelku za otroke z avtizmom. V glasbenem programu so se poleg Tima iz Zagorja ob Savi, Andreja iz Vipave, Patrika iz Ljubljane in Plesne skupine Vrtiljak iz Vipave predatavili tudi člani skupine Čudoviti um, Bor, Nal, Jernej, Matic, Gaber in Gašper.

 

Fantje iz skupine Čudoviti um z ostalimi nastopajočimi

 

Različne organizacije, ki se na tak ali drugačen način ukvarjajo z avtizmom, so se v kratkih predsatvitvah predstavile na odru, na stojnicah pa so podajale informacije, ki so zanimale obiskovalce.

 

Lahko rečemo, da je 1. SAM Tržnica v celoti uspela in privabila lepo število obiskovalcev. 

 

 

ANCA WORLD TOUR 2018  

 

Od petka, 23. do nedelje, 25. marca 2018 bo v Hotelu Astoria Bled in v Festivalni dvorani Bled potekal simpozij o avtizmu, ki ga organizira ANCA Naturally Autistic.

 

V okviru dogodka bo skupina Čudoviti um izvedla predstavo Fantom iz opere. Predstava bo v soboto, 24. marca 2018, ob 19. uri, v Festivalni dvorani Bled. 

 

                                                                

  

Vstopnice za popoldanski dogodek lahko kupite tu.

 

Vljudno vabljeni!

 

 

POSEBNE ZGODBE

 

v torek, 13. marca 2018 je bila v Kino Dvoru premiera filma Posebne zgodbe, v katerem nastopa tudi Bor, del njegove zgodbe pa je bil posnet tudi v DO RE MI-ju.

Film bo na televizijskem sporedu TV SLO 1 v ponedeljek, 2. aprila 2018, ko obeležujemo svetovn dan zavedanja o avtizmu, ob 17:30.

 

Vabljeni k ogledu!

 

SPREJEM PRI MINISTRICI

 

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju je ministrica dr. Maja Makovec Brenčič v ponedeljek 29. januarja, sprejela preko tristo učenk in učencev, dijakinj in dijakov, študentk in študentov, ter njihove mentorice in mentorje, ki so na mednarodnih tekmovanjih iz znanj v minulem letu dosegli vidne rezultate.

 

 

Foto: Tomino Petelinsek / STA

 FANTOM POTUJE V KANADO

 

Z njim pa tudi fantje iz skupine Čudoviti um. Pred odhodom v Kanado pa vas fantje vabijo na predstavo Fantom iz opere, ki bo

v četrtek, 21. septembra 2017, ob 19. uri v Infocentru Triglavska roža na Bledu.

 

Po predstavi bo organizirana dražba slik slikarke Vide Soklič in izdelkov gojencev VDC Radovljica.

 

 

Vstop prost.

Vljudno vabljeni!

 

 

 

FANTOM IZ OPERE V RADOVLJICI

 

 Vabljeni na predstavo Fantom iz opere v klavirski izvedbi, ki bo v nedeljo, 21. maja 2017, ob 19. uri  v Baročni dvorani v Radovljici.


Člani skupine Čudoviti um, ki deluje pod okriljem Kulturnega društva DO RE MI s predstavo že več kot leto dni nastopajo po Sloveniji, kot tudi v tujini. Za njimi je že preko dvajset ponovitev, predzadnjo nedeljo pa se predstava ponovno vrača v Radovljico. 

Kulturno društvo DO RE MI, skupina Čudoviti um, njen član Nal Frankovič in mentorica Nuša Piber so, vsak v svoji skupini, prejeli nominacijo za INAP AWARDS (International Naturally Autistic People AWARDS), podelitev katerih bo oktobra v Vancouvru, Kanadi.

V kolikor si predstave še niste ogledali, vam ogled priporočamo. Vljudno vabljeni tudi vsi, ki bi si predstavo radi ponovno ogledali.
Vstop prost!

 

OBISK PROFESORJA ADAMA OCKELFORDA

 

Profesor Ockelford je v petek, 24. marca na obisk Glasbenega centra DO RE MI prišel na povabilo Nuše Piber.
Prof. Ockelford je profesor na Univerzi Roehampton v Londonu in se že več kot dvajset let ukvarja z raziskovanjem avtizma in glasbe. Njegov učenec, Derek Paravicini, je svetovno znan pianist.
Prof. Ockelford je prisostvoval učnim uram in skupaj z mentorjema skupine Čudoviti um, Nušo Piber in Primožem Kerštanjem, preživel dopoldne z Maticem, Nalom, Borom in Jernejem ter mlajšimi učenci, Gabrom, Binetom, Gašperjem in Jano. Nuša Piber je prof. Ockelfordu predstavila tudi pouk inkluzije, ki v GC DO RE MI poteka že nekaj let. Nanja, Vita in Matija iz 5. razreda solfeggia so le trije učenci, ki skupaj z Nalom in Jernejem obiskujejo pouk solfeggia.
Popoldne so Matic, Nal, Bor in Jernej iz skupine Čudoviti um v Viteški dvorani na Blejskem gradu za gosta in ostale povabljene pripravili predstavo Fantom iz opere. Pred predstavo pa se je predstavil še mladinski pevski zbor z novo skladbo, ki jo je pomagal pripraviti Boštjan Gombač. Za uvod pa sta Jana in Gaber ob spremljavi Karline zaigrala evropsko himno.
Po predstavi je sledilo še krajše predavanje prof. Ockelforda o njegovem delu in dognanjih ob tem.
Odziv prof. Ockelforda na obisk, videno in doživeto je bil za vse navdihujoč in hkrati tudi pokazatelj, da je program Čudoviti um na pravi poti, na kateri mora, kljub mnogim preprekam, vztrajati.


OBISK ADAMA OCKELFORDA NA BLEDU

 

V petek, 24. marca 2017 bo Glasbeni center DO RE MI obiskal prof. Adam Ockelford. Prof. Ockelford je profesor na Univerzi Roehampton v Londonu. Že več kot dvajset let se ukvarja z raziskovanjem avtizma in glasbe. Njegov učenec Derek Paravicini je svetovno znan pianist.

 

Prof. Ockelford bo v dopoldanskem času prisostvoval učnim uram v Glasbenem centru DO RE MI, ob 15. uri pa si bo na Blejskem gradu ogledal predstavo Fantom iz opere, ki jo izvajajo člani skupine Čudoviti um. Po predstavi bo prof. Ockelford imel tudi predavanje.  

 

Celoten dogodek je zaprtega tipa.

 

 

 

 FANTOM IZ OPERE PONOVNO NA BLEDU

 

Predstava Fantom iz opere v klavirski izvedbi bo po obiskih Ljubljane, Maribora, Kopra in Izole zadnjo avgustovsko nedeljo ponovno izvedena na Bledu.

 Z veseljem vam sporočamo, da se predstava Fantom iz opere ponovno vrača na Bled. Od marca, ko je stopil na neznano pot je obiskal Ljubljano, Maribor, Koper, Izolo, sedaj pa prihaja domov, na Bled. 

 
Štirje fantje z motnjo avtističnega spektra v predstavi igrajo klavir štiriročno, zgodbo pripoveduje igralec Gaber Trseglav. Umetniški vodja skupine Čudoviti um je Primož Kerštanj, besedilo pa je po knjigi Fantom iz opere napisala Tatjana Pintar.
 
  
 
Vabljeni torej v nedeljo, 28. avgusta 2016 ob 19. uri v Viteško dvorano na Blejskem gradu. 
 
Vstop prost oziroma je vstop vstopnina na grad.
 
Vljudno vabljeni!
Veselimo se srečanja z vami!
 
 

Seminar AVTIZEM IN GLASBA

 

V sredo, 13. aprila 2016 smo na Glasbeni šoli Rakovnik uspešno izvedli seminar z naslovom Avtizem in glasba. Predavateljica Nuša Piber je predstavila prispševek z naslovom "Zakaj se je vredno potruditi za vsakega otroka". Njeno teorijo pa so po predavanju v praksi pokazali Jernej, Nal, Matic in Bor, člani skupine Čudoviti um, s predstavo Fantom iz opere. Po predstavi je sledila še diskusija s praktičnim prikazom sposobnosti učenja otrok s posebnimi potrebami.

Seminarja se je udeležilo lepo število udeležencev, ki so bili nad povedanim, predvsem pa nad prikazanim zelo zadovoljni. 

 

 

Seminar AVTIZEM IN GLASBA

 

Z veseljem vas obveščamo o novem dogodku, s katerim želimo v mesecu aprilu, ko obeležujemo Svetovni dan zavedanja o avtizmu, prispevati k ozaveščenosti na tem področju.

 

Vabimo na seminar AVTIZEM IN GLASBA , ki vključuje predstavo Fantom iz opere v klavirski izvedbi. Seminar bo v sredo, 13. aprila 2016 ob 9:00 uri na Glasbeni šoli Rakovnik v Ljubljani. 

 

Seminar je namenjen specialnim pedagogom, učiteljem osnovnih šol, učiteljem glasbenih šol ter učiteljem glasbe v srednjih šolah, kot tudi vse ravnateljem osnovnih, glasbenih in srednjih šol. 

Na seminarju bodo predstavljena spoznanja na področju avtizma in glasbe; delo z učenci v predšolskem obdobju, delo z začetniki na inštrumentu in delo z učenci, ki se glasbeno izobražujejo že več let ter splošen pogled na vključevanje otrok z MAS v družbo.

  

Fantje iz skupine Čudoviti um se bodo predstavili s predstavo Fantom iz operev klavirski izvedbi, ki je nastala pod umetniškim vodstvom Primoža Kerštanja. Zgodbo o fantomu bo pripovedoval igralec Gaber Trseglav. Člani skupine Čudoviti um so fantje z motnjo avtističnega spektra, ki se aktivno ukvarjajo z glasbo in igrajo klavir.

 

Prijave na seminar sprejemamo do petka, 8. aprila 2016 na elektronski naslov doremi.bled@gmail.com. Kotizacija znaša 50,00 EUR po osebi in se poravna do torka, 12. aprila.

Za starše otrok z MAS nudimo 50% popust, enako za študente.

 

                                     

 

 

PREDSTAVA FANTOM IZ OPERE

    

 

SNEMANJE V PIANUROOM-u

 

Matic, Jernej, Bor in Nal so sredi januarja doživeli prav posebno izkušnjo. PianoRoom iz Golnika jim je namreč omogočilo snemanje. Fantje so posneli štiriročnecskladbe za projekt Fantom iz opere, s katerim želimo ozaveščati okolico, da otroci z avtizmom zmorejo, da so dobri glasbeniki in da si zaslužijo mesto v naši družbi.

 

Več o projektu si lahko preberete in poslušate na tej povezavi, slike iz snemanja si lahko ogledate tu.

 

ČLANI EVROPSKE AGENCIJE

V GLASBENEM CENTRU DO RE MI 

 

Člani Evropske agencije za inkluzijo in izobraževanje otrok s posebnimi potrebami so obiskali Bled in učenci Glasbenega centra DO RE MI so jim pripravili mali koncert.

Hvaležni smo za lep obisk in dogodek.

 

 

___________________________________________________________________________________

 

AVTIZEM - spremenjena obravnava drugačnosti

SMO KOT DRUŽBA DOVOLJ RAZGLEDANI IN MODRI, DA POTENCIAL OSEB S SPEKTRO AVTISTIČNO MOTNJO NE BO OSTAL PREZRT?
Pred nekaj dnevi se je začelo strokovno izpopolnjevanje za spremljevalce otrok s spektroavtistično motnjo in osebne asistente odraslih oseb s spektroavtistično motnjo, ki je prvo te vrste v Sloveniji, novembra pa se bo nadaljevalo z delavnicami. Projekt, ki poteka v sodelovanju z ministrstvom za zdravje, je eden prvih pomembnih projektov Zveze nevladnih organizacij za avtizem Slovenije pri odpravljanju velikih pomanjkljivosti na področju prepoznavanja, obravnave, vzgoje in izobraževanja otrok, mladostnikov in odraslih oseb s spektroavtistično motnjo. Sandra Bohinec Gorjak iz Zveze nevladnih organizacij za avtizem Slovenije opozarja na neurejenost pravic oseb s to motnjo.  

Zanimanje za strokovno izpopolnjevanje je bilo veliko, kar kaže na to, kako nujna so v slovenski družbi tovrstna izobraževanja. Kako poteka izobraževanje in katera znanja konkretno bodo med izobraževanjem dobili udeleženci?

Celoten članek je na voljo na: http://www.rtvslo.si/dostopno/clanki/282.

 

 

pixel

OLMA-industrijska olja in maziva